office@sistemis.ro   +40 736 333 952

Monitorizare IT

 

Monitorizarea IT îmbunătățește satisfacția utilizatorilor, vizibilitatea performanței și a timpului de funcționare oferind garanții că resursele(rețeaua, serverele, bazele de date) și aplicațiile oferă performanța necesară nevoilor curente ale afacerii.
Informațiile, evenimentele și metadata se culeg de pe platformele Google cloud, Amazon Web Services precum și din varietatea de aplicații cum ar fi Cassandra, Nginx, Apache Web Server, Elasticsearch, toate acestea oferind un bord de control, diagrame și alerte detaliate despre toate evenimentele. Monitorizarea se poate face atât pentru cloud-urile private cât și pentru cele publice.

Dacă la rețea se mai adaugă și alte dispozitive, monitorizarea acestora poate fi făcută imediat în cloud-ul privat, oferind vizibilitate atât elementelor fizice cât și celor virtuale. Toate aceste lucruri se desfășoară "printr-o singură oglindă" analizându-se găzduirea(hostarea), consumul de CPU sau de memorie, o alertă fiind trimisă în cazul în care una dintre aceste componente nu este comformă într-un anumit moment.

Se pot monitoriza servere VMware, Java, Windows, chiar și aplicații de pe aceași platformă, beneficiile incluzând posibilitatea de a evita în mod automat potențialele întreruperi ale infrastucturei sau ale aplicațiilor înainte ca utilizatorii să reclame eventualele probleme.

Monitorizarea performanței


Capacitatea de planificare, monitorizare și reglare a consumului de resurse on-the-fly printr-o varietate de niveluri prin servicii și aplicații sunt esențiale pentru a livra exact ceea ce se așteaptă clienții.

Optimizarea infrastucturii și scalarea pentru o multitudine de clienți și tipuri de servicii pentru închiriere, colectare a datelor, raportarea și stocarea fiecarui serviciu trebuie să asigure vizibilitatea performanței în timp real pentru a satisface SLA-urile (Service Level Agreement). Principalele soluții care le oferim sunt:

1. Virtualizare și Cloud Management. Soluții care simplifică managementul infrastucturii fizice, virtuale și de tip cloud, pentru a reduce costurile și a crește eficiența.
2. Monitorizarea performanței aplicațiilor. Se combină date de la nivel de utilizator cu date de la nivel de aplicații asigurând recunoașterea unor modele sau performanțe nedorite din partea utilizatorului, îmbunătățind performanțele funcțiilor de afaceri livrate prin intermediul aplicațiilor.
3. Managementul și controlul schimbării. Actualizările regulate ale sistemelor de operare, software de tip server și aplicații - sunt doar o mică parte a imaginii. Se asigură vizibilitatea controlului asupra schimbărilor în aplicațiile folosite, oferind organizației receptivitate mai mare pentru procesele de adaptare.
4. Managementul stocurilor de date. Permite un control foarte bun al cheltuielilor de exploatare, maximizându-se capacitățile de stocare în fazele de virtualizare, consolidare și stocare de tip cloud.
5. Managementul infrastucturii virtuale. Sunt oferite soluții pentru ca infrastuctura dumneavoastră să ruleze foarte precis, reducându-se costurile operaționale și costurile aferente proceselor care trebuie făcute pentru simplificarea întregii infrastucturi a centrului de date. Toate aceste lucruri duc la respectarea tututor specificațiilor prezente în SLA(Service Level Agreement).